Om mig

Om mig

 

Mitt hundintresse startade i tidig ålder, jag var i princip intresserad av alla djur som fanns, men att få ha en egen hund var en av de största önskningarna jag hade. Mina föräldrar ville däremot inte ha några djur, vilket jag kan förstå idag. Att ha hund är ett stort ansvar. Även om man är 12 år med mycket vilja kan man behöva hjälp med att ta hand om djuret och då behövs det hjälp från familjen. Jag började tidigt att plinga på hos folk och fråga om jag fick gå ut med deras hund. Många sa ja och snart hade jag och 2 kompisar till en hel del hundar som vi kunde umgås med. Jag fick även tillgång att kunna hjälpa till på en bedlingtonkennel och där lärde jag mig en hel del.

 

Under åren har jag dock fått ta mig an några lånhundar under sommrarna, en sommar lånade jag en lågställd jackrusseltik som hette Berta. Tyvärr lever hon inte längre men hon lärde mig en hel del den hunden. Hon var otroligt smart och visste precis vad hon ville och inte ville. Perfekt "prova på" hund.

 

2005 köpte min syster en hund, Ronnevikens Almas Kajsa. Jag blev helt förälskad i henne och bestämde mig för att en eurasier skulle jag ha! Jag gick dock fortfarande på gymnasiet då och att ha hund var ingen möjlighet. 2007, i februari, åkte jag till Anna-Karin Lundberg på kennel Balder-Balder och träffade henne och hennes hundar. Jag blev blixtkär i alla hundar och tyckte otroligt mycket om Anna-Karin. Alla som har träffat henne vet hur duktig hon är och det är få hundmänniskor jag litar så mycket på som henne idag. Den 21 mars 2007 föddes min första hund. Min stora kärlek. Det var vårdagjämningen och jag kommer ihåg när jag fick ett mail av Anna-Karin där det stod att det fanns en valp till mig. Vägen till den dagen vi fick hämta Mini var lång och nervös. Men sen kom den och jag har aldrig ångrat mitt val.

 

16 maj hämtade vi en liten och väldigt blyg eurasiervalp. Sedan dess har vi varit svåra att skiljas åt. Mini är verkligen mitt allt. Kennelns första avelstik. Jag ser fram emot att föra hennes linjer vidare.